Introductie tot groepsleden

In de mantelzorger app kan je groepen bijhouden met de mensen waarmee jij dat wilt. Zo kunnen je kennissen je gemoedstoestanden, afspraken of je medicijnen inzien. Je kan zelf bepalen wie welke informatie in kan zien. Alleen als beheerder van een groep kun je de groepsleden beheren.

Om te navigeren naar de groepsleden kan je de volgende stappen volgen:

1. Druk op het menu rechts boven in het scherm
  2. Druk op de knop Groepsleden

Nu zijn alle groepsleden, inclusief jezelf, zichtbaar in een lijst. Onder de namen van de groepsgenoten staan hun rollen. Bij de zorgvrager staat er achter de rol van de zorgvrager ook nog zorgvrager aangegeven.

Toevoegen van een groepslid

Om de volledige functionaliteit van de groepen te benutten zal je ook groepsleden toe moeten voegen. Dit kan je doen door de volgende stappen te volgen:

1. Navigeer naar het groepsoverzicht
  2. Druk op het + icoontje bij groepsleden
  3. Druk op Uitnodiging Aanmaken.
  4. Kies de gewenste rol voor de gebruiker en druk op de respectievelijke knop
  5. Bekijk goed of de rechten inderdaad bij de persoon passen die je probeert uit te nodigen. Zo niet, druk op de knop terug
  6. Druk op de knop klaar.
  7. Laat de persoon die je probeert uit te nodigen de QR-code op je scherm scannen, of geef de persoon de uitnodigingscode
  8. Druk op de knop klaar.

Wijzigen van een groepslid

Soms wil je de gegevens van een groepslid wijzigen. Zo kan je de rol wijzigen, de relatie tot ze zorgvrager toevoegen en/of het groepslid aanwijzen als zorgvrager. Volg de volgende stappen om dit uit te voeren:

1. Navigeer naar het groepsoverzicht
  2. Zoek de gewenste gebruiker en druk op de naam van deze gebruiker.
  3. Druk op het potlood icoon rechts boven in het scherm.
  4. Pas de gewenste gegevens aan.
  5. Druk op het ✓ icoon rechts boven in het scherm.
  6. De gebruiker is aangepast.

Rol bijwerken

Om de rol van een groepslid bij te werken kan je de volgende stappen volgen:

1. Navigeer naar het groepsoverzicht
  2. Druk op de naam van het gewenste groepslid
  3. Druk op het prullenbak icoon rechts boven in het scherm
  4. Pas de rol naar wens aan
  5. Druk op het ✓ icoon rechts boven in het scherm

Nu zijn de gegevens bijgewerkt

Groepslid bellen

Om een groepslid te bellen kan je de volgende stappen volgen:

1. Navigeer naar het groepsoverzicht
  2. Druk op de 3 puntjes naast de naam van het groepslid die je wilt bellen.
  3. Druk op bellen.
  4. Druk op Bel.

Uit groep verwijderen van groepslid

Om een groepslid te verwijderen uit de groep kan je de volgende stappen volgen:

1. Navigeer naar het groepsoverzicht
  2. Zoek de gewenste gebruiker.
  3. Druk op de 3 puntjes naast de naam van de gebruiker.
  4. Druk op gebruiker verwijderen.