Introductie tot groepen

Om de communicatie helder te houden tussen de zorgbehoevende en diens naasten kan je in de Mantelzorger app gebruik maken van groepen.

Nieuwe groep maken

Je kan een nieuwe groep aanmaken door de volgende stappen te volgen:

1. Druk op het icoon voor groepen links boven in het scherm.
  2. Druk op de knop Nieuwe groep.
  3. Druk op de knop Nieuwe groep aanmaken.
  4. Kies je rol door op de tegel Ik geef hulp of Ik ontvang hulp te drukken.

In het geval dat je op Ik geef hulp hebt gedrukt:

1. Vul in voor wie je zorgt.
  2. Druk op Volgende.
  3. Druk op Afronden.
  4. Laat de QR code scannen door personen die je wilt toevoegen in de groep. Dit kan middels de camera app, of klik op Link delen en stuur de link naar de persoon voor wie je de groep aanmaakt.

In het geval dat je op Ik ontvang hulp hebt gedrukt:

1. Druk op Afronden
  2. Laat de QR code scannen door personen die je wilt toevoegen in de groep. Dit kan middels de camera app, of klik op Link delen en stuur de link naar de persoon voor wie je de groep aanmaakt.

Toetreden tot een groep

Je kan tot een groep toetreden door de volgende stappen te volgen:

1. Druk op het icoon voor groepen links boven in het scherm.
  2. Druk op de knop Nieuwe groep.
  3. Druk op de knop deelnemen aan bestaande groep

De beheerder van de groep waartoe je lid wilt worden heeft een uitnodigingscode en/of QR-code. Deze code kan je gebruikten om deel te nemen aan de bestaande groep:

1. Voer de code in.
  2. Bij een geldige code worden de profielfoto en naam van de groep getoond. Klik op toetreden om lid te worden van de groep.
  3. Je wordt toegevoegd aan de groep.

Voor de QR code:

1. Druk op de QR code scannen knop
  2. De app vraagt nu toestemming voor het gebruik van de camera indien dit nog niet is verleend. Geeft toestemming, zodat de QR code gescand kan worden.
  3. Beweeg het vierkant van de camera boven de QR code.
  4. Bij een geldige code worden de profielfoto en naam van de groep getoond. Klik op toetreden om lid te worden van de groep.
  5. Je wordt toegevoegd aan de groep.

Groep verlaten

Om een groep te verlaten kan je de volgende stappen volgen:

1. Druk op het menu rechts boven.
  2. Druk op groepsleden.
  3. Druk op de puntjes rechts naast je naam.
  4. Druk op het verlaten icoontje rechts boven.
  5. Druk op oké.