Introductie tot contacten

Om makkelijk de contacten van de zorgbehoevende bij te houden heeft de Mantelzorger app een contactenlijst. Hierin kan je bestaande contacten importeren of nieuwe contacten toevoegen. Zo is het mogelijk voor de groepsleden om de contacten in te kunnen zien voor de telefoonnummers of andere gegevens.

Je kan van het groepsoverzicht op het menu rechts boven naar de contacten gaan. In het menu zijn alle onderliggende pagina’s terug te vinden, waaronder contacten. Druk op Contacten om naar het overzicht te gaan.

Contact aanmaken

Om een contact toe te voegen kan je de volgende stappen volgen:

1. Navigeer naar de contacten
  2. Druk op de + icoon rechts op het scherm
  3. Er verschijnen 2 opties
    1. Een contact importeren
    2. Handmatig een contact aanmaken

Contact importeren

Je kan een contact importeren vanuit de contactenlijst van je telefoon. Dit is makkelijker dan het handmatig toevoegen van een contact omdat de meeste gegevens al voor je ingvuld zijn. Dit kan je doen door de volgende stappen te volgen

1. Druk op contacten importeren
  2. Druk op accepteren om de mantelzorger app toestemming te geven
  3. Selecteer en druk op het contact dat je wilt importeren.
  4. Er verschijnt een venster met de gegevens van het contact. Controleer de velden en druk op het vinkje rechts boven in het scherm als ze kloppen.

Nu is je contact toegevoegd en verschijnt deze in je contactenlijst in de mantelzorger app

Contact handmatig aanmaken

Wanneer je op de knop Maak handmatig een contact aan hebt gedrukt krijg je een scherm te zien met de volgende velden:

1. Vul de velden in
    • Naam: Vul hier de naam van het contact in
    • Type: Selecteer hier het type contact. Als je het niet weet kan je Overig kiezen
    • Relatie: de relatie tussen het contact en de zorgbehoevende
    • E-mail: Het e-mail adres van het contact
    • Telefoonnummer: Het telefoonnummer van het contact
    • Contact voor noodgevallen: Door deze optie te selecteren zal je contact aangeduid worden als contact voor noodgevallen en zal deze boven aan de contactenlijst komen te staan.
  2. Druk op het ✓ icoon rechtsbovenin het scherm

Wijzigen van een contact

Wanneer een contact bijvoorbeeld een nieuw telefoonnummer heeft, kan je deze wijzigen in de contactenlijst. dit doe je door de volgende stappen te volgen:

1. Navigeer naar de contacten
  2. Druk op de naam van het contact dat je aan wilt passen
  3. Druk op de potlood icoon rechts boven in het scherm
  4. Pas de gewenste velden aan
  5. Druk op het ✓ icoon rechts boven in het scherm

Het contact is nu aangepast.

Verwijderen van een contact

Soms wil je om wat voor reden dan ook een contact verwijderen. Dit doe je door de volgende stappen te volgen:

1. Navigeer naar de contacten
  2. Druk op de naam van het contact dat je wenst te verwijderen
  3. Druk op de prullenbak icoon rechts boven in het scherm
  4. Druk op Oké als je zeker weet dat je dit contact wilt verwijderen.

Het contact is vervolgens verwijderd.