Introductie tot allergieën

De Mantelzorger app bied de mogelijkheid aan om bij te houden welke allergieën rekening mee gehouden moet worden. Dit kan handig zijn voor afspraken bij het ziekenhuis waar ze soms vragen om welke allergieën de zorgvrager heeft zodat ze de zorg beter kunnen leveren.

Hieronder vind je alle informatie die je nodig hebt over het aanmaken, bewerken en verwijderen van allergieën.

Je kan vanaf het groepsoverzicht op het menu rechts boven naar de allergieën gaan. In het menu zijn alle onderliggende pagina’s terug te vinden, waaronder allergieën. Druk op Allergieën om naar het overzicht te gaan.

Een allergie aanmaken

Je kan een allergie aanmaken door de volgende stappen te volgen:

1. Navigeer naar de allergieën
  2. Druk op het + icoon rechts onderin het scherm om het formulier te openen voor het aanmaken van een nieuwe allergie.
  3. Vul het formulier in met de benodigde informatie.
  4. Druk op het ✓ icoon rechts boven in het scherm om de allergie op te slaan.

Een allergie bewerken

Het kan zijn dat een allergie aangepast moet worden, omdat er meer detail bij moet komen. Dit kan je doen door de volgende stappen te volgen:

1. Navigeer naar de allergieën
  2. Druk op een allergie die aangepast moet worden.
  3. Druk vervolgens op het potlood icoon om het formulier te openen voor het aanpassen van de allergie.
  4. Verander of vul het formulier verder aan met de gewenste details.
  5. Druk op het ✓ icoon rechts boven in het scherm om de allergie op te slaan.

Een allergie verwijderen

Het kan zijn dat een allergie aangepast moet worden, omdat er meer detail bij moet komen. Dit kan je doen door de volgende stappen te volgen:

1. Navigeer naar de allergieën
  2. Druk op een allergie die verwijderd moet worden.
  3. Druk vervolgens op het prullenbak icoon om het allergie te verwijderen.
  4. Druk vervolgens op de Oké knop om het allergie definitief te verwijderen.