Introductie tot aandoeningen

De Mantelzorger app bied de mogelijkheid aan om bij te houden welke aandoeningen een persoon heeft. Dit kan handig zijn, zodat je als mantelzorger daar rekening mee kunt houden.

Hieronder vind je alle informatie die je nodig hebt over het aanmaken, bewerken en verwijderen van aandoeningen.

Je kan vanaf het groepsoverzicht op het menu rechts boven naar de aandoeningen gaan. In het menu zijn alle onderliggende pagina’s terug te vinden, waaronder aandoeningen. Druk op Aandoeningen om naar het overzicht te gaan.

Een aandoening aanmaken

Je kan een aandoening aanmaken door de volgende stappen te volgen:

1. Navigeer naar de aandoeningen
  2. Druk op het + icoon rechts onderin het scherm om het formulier te openen voor het aanmaken van een nieuwe aandoening.
  3. Vul het formulier in met de benodigde informatie.
  4. Druk op het ✓ icoon rechts boven in het scherm om de aandoening op te slaan.

Een aandoening bewerken

Het kan zijn dat een aandoening aangepast moet worden, omdat er meer details bij moet komen. Dit kan je doen door de volgende stappen te volgen:

1. Navigeer naar de aandoeningen
  2. Druk op de aandoening die aangepast moet worden.
  3. Druk vervolgens op het potlood icoon om het formulier te openen voor het aanpassen van de aandoening.
  4. Verander of vul het formulier verder aan met de gewenste details.
  5. Druk op het ✓ icoon rechts boven in het scherm om de aandoening op te slaan.

Een aandoening verwijderen

Het kan zijn dat een aandoening verwijderd moet worden, omdat het niet meer relevant is.

1. Navigeer naar de aandoeningen
  2. Druk op de aandoening die verwijderd moet worden.
  3. Druk vervolgens op het prullenbak icoon om de aandoening te verwijderen.
  4. Druk vervolgens op de Oké knop om het aandoening definitief te verwijderen.