Agenda’s importeren

In De Mantelzorger app is het mogelijk om agenda’s te importeren vanuit andere apps die ICAL bestanden kunnen exporteren.

Vele apps zoals Google en Apple geven de mogelijkheid om agenda’s te exporteren als .ics bestand. Deze bestanden kunnen door De Mantelzorger app uitgelezen worden. De Mantelzorger importeert de afspraken die zijn gemaakt als nieuwe agenda afspraken. Na het importeren van een .ics bestand zijn de afspraken te zien in de agenda van de groep.

1. Open een .ics bestand op de smartphone.

2. Gebruik De Mantelzorger app om het bestand te openen. Op IOS moet je het bestand delen met De Mantelzorger app.

3. Na het kiezen van De Mantelzorger app wordt de app geopend en komt er een nieuw scherm met een voorbeeld van de agenda items die geïmporteerd zullen worden.

4. Tap op “Volgende”.

5. Kies op het volgende scherm in welke groep de agenda toegevoegd moet worden.

6. Klik op “Klaar” om het bestand te importeren in de gekozen groep.

7. Hierna zijn de nieuwe agenda items geïmporteerd in de groep en zijn ze zichtbaar in de agenda van de groep.